2015. március 15., vasárnap

Korall


Délnyugati stílusú gyűrű korallal és türkizzel
 Ellentétben a legtöbb más drágakővel, amelyek ásványi eredetűek, a korall élő szervezetek által alkotott szerves drágakő. Trópusi és szubtrópusi óceáni vizekben élő korall polipok elágazó, agancs-szerű struktúrákat hoznak létre. Amikor a korall polipok elpusztulnak, a megkeményedett csontvázuk megmarad, és ez az az anyag, amit drágakőként használnak. A Legtöbb korall fehér,  de a természet létrehozhat más színű korallt is, beleértve a népszerű narancs és piros változatot. Ez a piros korall, vagy más néven „értékes korall a leggyakrabban használt korall drágakő forma.  Valójában a korall színnek ismert szín a  tipikusan rózsaszínes-narancs színű koralltól , származik.

Korall egy ősi drágakő, és évezredek óta használják. Eltekintve a szép, egyszínű koralloktól, tartalmazhatnak szín-sávokat, fehér, rózsaszín, narancs, piros hullámokat, melyek közül a piros az uralkodó. A korall eredetileg matt; az üveges csillogás kihozására polírozni kell. Korallpoliptól függően a korall drágakövek lehetnek tömörek vagy porózusak, Szép színei ellenére aa korall nagyon puha és törékeny, ezért nem tartós drágakő. Hajlamos karcolódásra és forgácsolódásra. A világszerte érvényes környezetvédelmi törvények miatt a korall drágakő kereskedelmi forgalom számára való termelése csökken.

Délnyugati Stílusú Ezüst Karkötő Korállal
A korallt lencse (kaboson) és gyöngy formájában használják. Sokszor olyan kis faragványokat készítenek belőlük, mint virágok brossokhoz és tűkhöz. Kis korall ágakat néha sodort, tüskés, lelógó nyaklánccá fűzik. . Korall csak trópusi, szubtrópusi, tengeri környezetben található. Koralltermelő régiók közé tartozik, a Vörös-tenger, a Midway-szigetek, a Kanári-szigetek, Tajvan és Malajzia partjai, Ausztrália tengerpartja, Olaszország, (Szardínia), és a Hawaii.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése